Aanbod voor kinderen

Herken jij dit bij je kind? 

Je kind beleeft alles heel intens en raakt makkelijk overprikkeld. Het reageert heftig op situaties, weet niet goed hoe om te gaan met emoties.

Je kind is in de klas heel rustig, maar thuis reageert het zich af. Het kan zich slecht concentreren op school en/of is bang om fouten te maken.

Het piekert over alles wat het meemaakt op een dag en kan daardoor slecht slapen.

Hoe zou het zijn voor je kind om.. 

  • Zich ontspannen te voelen en de dingen makkelijker van zich af te laten glijden en zijn of haar binnenwereld te leren kennen en leren om te gaan met de prikkels van buitenaf?
  • Meer zelfvertrouwen te hebben, zich beter te focussen en in balans te zijn?
  • Onrust en zorgen los te kunnen laten en daardoor lekkerder kan slapen?

 

Na een aantal sessies

  • Zijn de scherpe randjes eraf en zie je meer ontspanning bij je kind. Het kan zelf dmv eenvoudige oefeningen zichzelf kalmeren. 
  • Is er meer rust en is het net alsof je even flink hebt opgeruimd. Daardoor is er meer overzicht.

     

  • Slaapt het kind beter en kan het allemaal wat beter relativeren.

 

Gun jij je kind om zich beter in zijn vel te voelen? Ik kan jullie helpen!

Je kunt de golven niet stoppen,
maar wel leren surfen.

Investering

Mindfulnessles icm Access Bars  – 60 minuten – €60,-  
Losse Access Bars Sessie – 30 minuten – €30,-  
 

Wat ouders zeiden..

“Na 2 sessies zie ik al verschil. Mijn kind reageert veel rustiger op een situatie waar het eerder nog ontplofte.”

Nicole

“Mijn kind weet nu zelf wat het moet doen al het zich onrustig voelt. Ze trekt zich sneller even terug om tot rust te komen, mooi dat ze die stappen nu gewoon even zet!” 

Ellen

“De combinatie mindfulness en Access Bars is goud! De Bars werken zo snel en door de kikkertraining kan mijn kind zelf iets doen als ik er niet bij ben.”

Marieke

“Hoe wordt het nog beter dan dit?”

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Neem dan contact op.

Veel gestelde vragen over mindfulness/Access Bars

Wat doe je bij mindfulness voor kinderen?

Bij de mindfulnesstrainin/kikkertraining (methode Eline Snel) doen we allerlei bewegings-, ademhalings- en rek en strekoefeningen, wat ook wel yoga genoemd wordt. Met deze oefeningen leer je beter voelen hoe het met je binnenwereld is. Wat voel je eigenlijk van binnen en wat doet dat met je?  Zie je er plaatjes bij? 
Je maakt kennis met de ‘binnenbios, de ‘piekerfabriek’ en je leert ‘stilzitten als een kikker’. 

Ook leer je jezelf beter begrijpen en hierdoor kun je aardiger zijn voor jezelf, maar ook aardiger zijn voor de ander. En als je even wilt stoppen met dat waar je last van hebt, dan leer je hiervoor jouw ‘pauzeknop’ te gebruiken. 

 

Het boek 'Stilzitten als een kikker' en meer informatie over de methode

,Het boek ‘Stilzitten als een Kikker’ van Eline Snel, sluit naadloos aan bij de lessen. Het is mijn advies om dit als ouder zeker te lezen. Voor ouders met jongere kinderen adviseer ik het boekje ‘De kleine kikker’ aan te schaffen. Hierdoor kunt u als ouder gemakkelijk meer begrijpen van het waarom van de mindfulness. Na iedere bijeenkomst laat ik je via Whatsapp weten wat we hebben gedaan en wat je thuis eventueel kunt oefenen. En zijn er vragen of onduidelijkheden, dan mag je deze altijd aan mij stellen. 

Ben je geïnteresseerd in de onderzoeken op het gebied van mindfulness voor kinderen, klik dan hier. 

Workshops op school, bso en peutergroepen.

Naast het aanbieden van de losse lessen verzorg ik ook workshops op BSO, aan peuters en basisscholen. Mindfulness en kinderyoga worden dan gecombineerd.  
Meer weten? Stuur mij een mail of app-bericht, dan spreken we iets af! 

De combinatie mindfulness/Access Bars

Totaal zijn de bijeenkomsten 1 uur. Ongeveer 40 minuten training met verschillende oefeningen en afsluiten met 20 minuten Access Bars, waarbij het kind op een luie stoel ligt en het hoofd lekker opgeruimd wordt. Vaak beginnen kinderen enorm te gapen, wat betekent dat er veel losgelaten wordt. Soms vallen ze in slaap en soms wordt er veel bij gekletst. Alles is goed, de behandeling doet zijn werk op onbewust niveau. 

 

1 losse sessie kinderen t/m 14 jaar  30 minuten* €30,-

*inclusief ontvangst en thee

Voor welke kinderen is het geschikt?
Ik geef de lessen aan kinderen van 4 t/m 14 jaar met en zonder concentratie-problemen, met en zonder gebrek aan zelfvertrouwen, pijn of lichamelijke klachten en ook voor kinderen met angst of somberheidsklachten. Kinderen zonder klachten zijn net zo welkom. Elk kind vindt het fijn om zelf tot rust te kunnen komen, ontspannen te kunnen slapen en op zichzelf te vertrouwen.