Over Annemieke

Mijn naam is Annemieke en ik ben moeder van 3 jongens. Ik ben oma van 2 kleinkinderen en heb 2 honden Pluk en Flow.

Ik hoor anderen wel eens zeggen dat ik enthousiast, creatief en spiritueel ben met beide pootjes op de grond.

Fijne eigenschappen, maar meteen ook mijn valkuil. “Nog even afmaken” is een zinnetje waardoor ik vaak veel te lang doorging met iets waar ik me op dat moment in vastbeet.

Als klein meisje begon het al; onzeker, snel duizelig, veel piekeren. Dat hoofd draaide toen al overuren en ik had er geen idee van hoe mijn binnenwereld werkte.

Het roer om…

Na mijn scheiding leerde ik mezelf beter kennen. Slecht slapen en piekeren “zit in de familie” maar ik weigerde eraan toe te geven en dit te accepteren.
Ik ging een mindfulnesstraining voor mezelf doen en voelde meteen dat ik dit ook de kinderen in mijn klas wilde leren. Als kinderen dit al jong leren kan dit zoveel narigheid voorkomen. “Uit je bol” werd geboren en ik leerde de Access Bars kennen en… kon het echt zo simpel? Hoe fijn en rustig kan het van binnen worden zonder al te veel moeite?

En voor mij het allerfijnst; hoe heerlijk kan het zijn om ’s nachts door te slapen en aardige gedachten over jezelf te hebben? Dit is wat ik nu zelf mag ervaren.

Wat had ik het dat kleine meisje gegund daar toen al iets meer over te weten. Precies daarom voelde ik met heel mijn hart dat ik dit kinderen mee wil geven. Maar nu ook aan de volwassenen, want het is echt nooit te laat!

 

De stap naar het werken met volwassenen was er eentje die ik uitstelde.
Onzeker over mijn eigen kunnen, werken met kinderen is tenslotte veiliger voor mij als kleuterleerkracht. Maar; hoe mooi zou het zijn om juist die ouders de rust in hun hoofd te laten ervaren, wat zou het effect daarvan zijn op het kind?
Ik stapte uit mijn comfortzone en ging het aan. En wat vind ik ze leuk, die volwassen vrouwen!

Op een laagdrempelige manier leid ik mensen op tot Access Bars practitioner.

Mijn visie op ‘Uit je bol’

Wat als je niet hard hoeft te werken om je goed te voelen?

Je kan vanuit ontspanning en plezier rust ervaren waar je misschien al een tijd naar verlangt. 

Ervaar plezier en rust

Anderen zeggen over mij…

  • Je bent een mooi, puur, en eerlijk persoon en je straalt een bepaalde rust uit. Attent, integer, authentiek, vrolijk, lief, het kind in jou nooit kwijtgeraakt, energiek en creatief. Jij bent niet bang om fouten te maken, sterker nog, bij jou wordt iets niet eens “fout” genoemd, maar eerder ‘geprobeerd maar niet geworden of gegaan zoals bedacht’.
  • Ik voelde vanaf moment op mijn gemak bij jou omdat je zo jezelf bent en dat geldt ook voor mijn kinderen. Je hebt een bepaalde voelsnaar die jou zo speciaal maakt en weet de juiste opmerkingen te maken en de juiste vragen te stellen waardoor ik zelf na ga denken.
  • Je durft anders te zijn, je hebt belangstelling voor de ander en de ander voelt zich gezien door jou. Je aandachtige manier van luisteren waarbij je “om de bocht” kunt kijken. Jij luistert naar de diepere laagjes waardoor bijvoorbeeld iets heel eenvoudigs ineens veel mooier en beter en vooral anders bezien kan worden. Je sterke punt is dat jij nooit oordeelt, zodat mensen zich bij jou veilig voelen.
  • En jij kunt enorm welgemeend keihard lachen. 
  • Wat jou van anderen onderscheidt? Je absolute afwezigheid van een verborgen agenda. Niemand hoeft te gissen naar je bedoelingen. Ontwapenende what-you-see-is-what-you-get.

 

Als je me kent dan weet je dat ik…

  • Blij word van het vinden van een hartje die niet als zodanig is gemaakt. Het heet #hartopstraat en ik heb er zelfs een Facebookpagina van!
  • Het liefste zing ik zo zacht mogelijk, want ik vind mijn stem niet altijd even mooi klinken maar van zingen word ik zo ontzettend blij.
  • 3 keer per week naar de sportschool ga. Omdat het móet en omdat de koffie na het sporten lekker is 😉 Wat mij geholpen heeft is dat ik  de apparaten nu allemaal een naam heb gegeven.  
  • Tot rust kom met ‘wolletjes’. Spinnen, breien, haken, kleurtjes, zachtheid; ze maken me blij.

  • Het heerlijk vind om een nieuw boek eerst te ruiken en te voelen voor ik hem opensla. Want dan voel ik hem helemaal!

“Hoe wordt het nog beter dan dit?”

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Neem dan contact op.